Home » Blog » Praktijkverhalen » HOOR JE MIJ ?!
gehoord worden

HOOR JE MIJ ?!

door | 17 mei, 2023 | Praktijkverhalen

”Hoor je mij?” Een prachtige, en ook beladen zin uit het gelijknamige lied van S10.
Ze schreef het speciaal voor ‘Het vergeten Kind’, de campagne van Serieus Request van Radio 538 afgelopen jaar.

Als therapeut ontmoet ik vaak cliënten die, om welke reden dan ook, niet meer hun eigen omgeving willen belasten met hun ‘probleem’. Waarin sowieso de dualiteit voelbaar en zichtbaar is.

Aan de ene kant denken ze vaak dat wat ze denken en voelen niet normaal is. ‘Is dat gek?’, ‘is het niet raar?’. Daardoor houden ze zich stil. Verbergen zich. ‘NEE. Wie zegt dat? Denkt dat? Vindt dat? Jij bent daarin zelf je belangrijkste mening, je belangrijkste steun. Over al die anderen heb je weinig in te brengen, GELUKKIG. Dat moest er ook nog eens bij komen. Waarschijnlijk heb je al genoeg aan jezelf.

Aan de andere kant denken ze vaak dat hun ‘probleem’ niet erg of groot genoeg is om het erover te hebben. Want ‘er zijn er zoveel die het veel erger getroffen hebben’ of ‘ach, het valt wel mee’. NEE. Jouw pijn. Jouw verdriet. Dat jij het moeilijk, zwaar of pittig hebt. HET MAG ER ZIJN. Gewoon zoals het er is, op dat moment. Want.. zo zegt ook een andere zin in het lied: ‘Het zal niet voor altijd zo zijn’. Afhankelijk van waar je zit in je rouwproces, zal dit bij sommige aan dove-mansoren gericht zijn. Dat is oké. Want hoe kan het ooit ‘beter’ worden. Wie zei iets over beter? Ik niet. Het wordt wel anders. Hoe? Tja. Dat kan ik je niet verklappen. Dat is je eigen zoektocht, je eigen invulling. Wel kan ik je helpen om het ‘uit te moeten houden’ in de periode(s) dat je de wanhoop nabij bent, het niet meer ziet zitten of wanneer jij voor je gevoel ‘te veel’ bent. Jou je weg helpen zoeken in het ‘nieuwe’ en je helpen vertrouwen te hebben in jezelf en de toekomst. Daar ben ik voor. In al diens simpelheid én complexheid.

Dus als jij twijfelt over of jou probleem wel de moeite waard is om te bespreken. Om aan te horen. JA! Ik hoor jou. Ik luister naar jou. Niets is raar. Niets is gek. Het mag er zijn. JIJ mag er zijn. Gun jij het jezelf ook?

Over Jacqueline

Jacqueline Schots – de Ruig, woonachtig in Deventer. (Ervarings)deskundig in de zorg én rondom rouw & verlies. Ik streef naar een maatschappij waarin alle vormen van verlies en rouw ‘doodnormaal’ zijn. Daarom bied ik mijn kennis en kunde aan voor zorgprofessionals en docenten.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin